Wat een ervaring, wat een gevoel…

De voorbije maanden waren voor mij onwaarschijnlijk, speciaal, leerrijk, adembenemend, heftig, emotioneel, hartverwarmend, intens, onvergetelijk en ga zo maar door…

Il Antipasto 

21 maart 2015 was ik voor de eerste keer in Montone, een klein dorpje in Italië. Ik nam toen drie grote beslissingen in mijn leven: Ik zou mijn vaste job als Junior Accountant opgeven, zelfstandige worden en naar Italië verhuizen. De week erop zette ik alles in werking… Ik kon, ik wou en ik zou het NU gewoon DOEN!! Waarom wachten tot ik oud en versleten ben?!

Naar Italië verhuizen was écht mijn allergrootste kinderdroom! Ik droomde van het Italiaanse rustige platteland met de talrijke cipressen. Ik droomde van de zuiderse sfeer, het lekkere eten & drinken waarbij je bij elke hap of slok de puurheid, liefde en authenticiteit proeft.

Op 21 november 2015 was het zover:
Ik verhuisde met alles wat ik had naar het rustige Montone! ( Wat hieraan vooraf ging lees je hier: Mijn transformatie )

my-italian-dream

Il Secondo

JIHAA, Alles geven wat ik te bieden had. Mijn droom beleven, groeien én er gewoon keihard voor gaan!! Genieten van alles wat er op mijn pad zou komen, zowel van de hoogte- als de dieptepunten. Mijn Italiaans avontuur kon nu echt beginnen!

Ik integreerde mezelf in Montone. Ik schreef me in voor zumba- en salsalessen, ik ging zingen in het koor, connecteerde met de plaatselijke bevolking, ging op ontdekking, wandelde heel veel én het allerbelangrijkste ik GENOOT van ELK MOMENT!

The Amazing Time with Me, Myself & I 

Montone: Het is alsof de tijd stil staat én je telkens een spontane uitnodiging krijgt om naar binnen te gaan in jezelf. Ik geef het toe: eventjes kwam de angst terug: “Oei en de momenten alleen dan, wat nu?” Ik zei tegen mezelf: “Loop er niet van weg, ga de confrontatie met het alleen zijn opnieuw aan. Onderzoek wat het is en analyseer het, je kan pas je innerlijke rust en vrede vinden door tijd alleen door te brengen en zo een reis te maken naar jezelf, enkel dan zal je komen tot zelfkennis én word je bewust van wat jouw aanwezigheid betekent hier op aarde.

Ik nam actie en begon te schrijven daar op een berg in de middle of nowhere… Ik schreef een artikel en nog een artikel. Diep vanbinnen ging ik voelen wat mijn missie is hier op aarde en daaruit is “The Ultimate Step” ontstaan. Het waren de meest intense momenten in mijn leven! Ik heb mezelf op een heel andere manier leren kennen. Als je helemaal op jezelf bent aangewezen, kom je tot het besef dat je geen energie verspilt aan het ontleden van andermans gedachten of gevoelens. Je leert je eigen emoties kennen, je weet ze te omarmen én komt in aanraking met jouw EIGEN beslissingen, juist omdat je niet wordt beïnvloed door anderen. Hoe langer ik daar woonde, hoe méér tijd ik alleen wou doorbrengen… én verwar het niet: Alleen zijn is niet gelijk aan eenzaamheid, integendeel! Ik schrijf hier later nog een artikel over omdat ik dit een zeer interessant topic vind.

alonee

Evangelis & Ik

Mijn ontmoeting met Evangelis, prachtig! Héél lang geleden ben ik van een pony gevallen. Sindsdien durfde ik niet meer bij een paard in de buurt te komen. In Montone heb je enkele maneges. Waarbij die ene manege met de Arabische volbloed paarden telkens mijn aandacht trok. Elke keer ik van een wandeling terugkwam zag ik de manege maar durfde ik niet goed te gaan… Op een dag wandelde ik voorbij en zag dat er maar één paard in de stallen stond, met zijn hoofdje hangend uit de stal. Ik voelde dat hij treurde. Hij trok me énorm aan én gaf me het gevoel dat ik dichterbij mocht komen. Ik praatte met hém en vertelde hem wat ik had meegemaakt zoveel jaren terug. Ik voelde een hele diepe verbinding met hem. De mevrouw van de manege vertelde me dat hij ziek was maar dat hij zou genezen.Vanaf dan ben ik elke dag gaan praten met hem, ik vertelde hem wat ik gedaan had en had geschreven, ik heb hem moed ingesproken, gezegd dat alles in orde zou komen…. Een paar dagen later was hij terug de oude. Ik ben er later achtergekomen dat hij overgebracht was van België. Ik ben Evangelis dankbaar, hij heeft de angst die ik zoveel jaren heb gevoeld bij mij een plaats kunnen geven…

evangelisss

Pecorino e la lingua italiana

Voor ik naar Italië vertrok had ik wel al wat Italiaans geleerd maar hoe leer je het echt? Inderdaad, door het te spreken met de rasechte Italiaanse bevolking! Elke dag leerde ik een nieuw woordje Italiaans bij. Wat ik nooit ga vergeten is; Ik was in de Eurospin, eigenlijk de plaatselijke Aldi. Ik stond bij de afdeling van de kaas. Die vriendelijke, enthousiaste mevrouw tegen mij: DIMMI CARA… én ik dacht: Oh, die lekkere kaas moet ik hebben.. maar euuuh, hoe noemt dat nu weer die schapenkaas… Ik kon er niet opkomen! Jah ok, ik moet die kaas hebben hé, dus wat deed ik: “Vorrei formaggio da…. MEEEIIIIIIHHH!!” En zij terug ( met een enorme smile op haar gezicht ) : “AAAAAH SIIII CARA, HO CAPITO.. VUOI PECORINO!!” – Ja, we hadden een band gecreëerd. Voila zie, die kende mij nu ook al! Je leert énorm veel bij door het gewoon te doen! Wees uniek, DURF fouten te maken, heb vertrouwen, zet door én dan lukt er véél, héél véél!

beunique

Il mio amore per l’Italia e il Belgio

Naarmate ik mijn weg in Italië begon te vinden en gevonden had begon ik op één of andere manier heimwee te krijgen naar dat kleine landje waar ik geboren ben: België. Ik begon een héééél klein beetje te flippen zoals ze dat zeggen. Aan de andere kant ging ik diep voelen en kwam ik tot het besluit dat ik nog steeds enorm verliefd was op Italië. Je ziet alles in een heel ander perspectief. Wat vóór mijn verhuis naar Italië zo simpel leek aan België, apprecieer ik nu éééénorm hard én zie ik nu ook! Enkele zaken: Het superlekkere brood van België dat je alleen in België hebt, de bescheidenheid van de mensen, de regels en stiptheid van België,… én ergens is dit niet raar én heb ik het ook helemaal aanvaard: Ik heb Italiaans bloed maar ik ben geboren in België. Wat is het nu geworden; Ik woon in België én ik woon in Italië. Twee vliegen in één klap! De combinatie van beiden is voor mij de max! Ik blijf erbij, TUTTO è POSSIBILE! ?

Il Dolce 

Waar je ook voor gaat in je leven;
Elke gebeurtenis draagt bij aan de vorming van jouw eigen karakter én aan de groei van jepersoonlijke zelf! Wanneer we een grote waardering ontwikkelen voor het enorm vermogen dat in ons verschuilt ligt, kunnen we verbazingwekkende dingen realiserenGeef aandacht aan je innerlijke stemgeloof er in, vertrouw je gevoel én zet door!!!

exp

Wat voor mij, mijn einddroom was in mijn leven, heb ik nu gewoon waargemaakt én dat gevoel, die zotte ervaring kan niemand mij ooit nog afnemen !!!! 

Geniet hier van mijn filmpje!!
“My Italian Dream”