Valérie
Valérie Team Adventures in Umbria
The Ultimate Step
The Ultimate StepPersoonlijke Coaching

Persoonlijke Coaching door mezelf in Montone… 😉 
Inderdaad hier hoort een woordje uitleg bij!!!

Alles is gestart in 2015…
Ik nam drie beslissingen op één week!
JA, ik geef mijn ontslag op mijn werk
JA, ik word zelfstandig ( in wat weet ik nog niet )
JA, ik verhuis naar Italië

Op 4 februari 2016 bracht ik in mijn blog tot leven. Ik schreef over wie ik was als kind en over het waarmaken van mijn aller-allergrootste droom: verhuizen naar Italië: Mijn Transformatie ♥  

De eerste maanden in Italië heb ik bewust heel véél tijd alleen doorgebracht. Door het waarmaken van mijn allergrootste droom, het schrijven van mijn verhaal en mijn daaropvolgende eigen innerlijke reis, heb ik mijn missie gevonden dat gedoopt is tot The Ultimate Step ♥ 

Meer weten over mijn Persoonlijke Coaching met The Ultimate Step in Montone?
Klik hieronder op mijn logo of contacteer me via het reserveringsformulier.

Heel veel liefs!
Valérie

Jaren geleden ontdekte ik dankzij mijn pyschologe dat ik hoogsensitief ben. Ik zag dat als een groot nadeel, wilde liever zijn zoals alle anderen. Ik was een soort kameleon. Liefst wilde ik voldoen aan alle verwachtingen van alles en iedereen. Ik ging gebukt onder een gevoel van tekortschieten en niet goed genoeg zijn. Ik was zo bang om afgewezen te worden door anderen. Vanuit die diepgewortelde angst heb ik altijd hard gewerkt en mezelf meermaals tot het uiterste gedreven, om zo goed mogelijk te passen in het succesbeeld van anderen en onze maatschappij. Zo kwam ik uiteindelijk terecht in een job als financieel consultant bij Deloitte. Na amper een half jaar kampte ik al met burn-out symptomen. Als hooggevoelig en mensgericht persoon raakte ik totaal uitgeput van de puur rationele taken die ik als financieel consultant toebedeeld kreeg. Mijn lichaam was op. Ik voelde me een gevangene in mijn eigen hoofd. Ik wist niet meer wat me energie gaf. Ik wist niet waar ik naartoe wilde in mijn leven. Alles leek één groot vraagteken, vertroebeld door een zee van angst en verdriet.

Valérie hielp me in Italië mijn innerlijke muren af te breken en bracht me terug bij mijn ware kern, mijn innerlijk vuur. Dankzij haar super persoonlijke aanpak kon ik snel grote stappen zetten. Na de eerste sessie voelde ik me al een stuk opgeluchter. Het was de eerste keer dat ik mijn hele levensverhaal aan iemand had verteld op die manier, zo in contact met mijn eigen pijn en verdriet. Valérie kroop vanaf de eerste coaching sessie helemaal in mij, ze voelde wat ik voelde. Daardoor kon ze me ook helpen dingen te benoemen. Dingen waarvan ik mezelf niet echt bewust was. Tijdens onze tweede sessie werd het me opeens heel duidelijk waar ik eigenlijk vandaan kwam en welke weg ik afgelegd had in mijn leven. Opeens zag ik mezelf weer spelen als kind, en besefte ik hoe ik zo ver afgedreven was van mijn innerlijke kern. Ik ben nooit zo in contact geweest met mijn eigen gevoel als toen. Dankzij Valérie kon ik ook lang genoeg in dat gevoel blijven om mijn eigen verdriet te doorleven. Ze deed me ook inzien dat ik niet boos of teleurgesteld moest zijn over het verleden. In de twee laatste sessies werkten we naar mijn innerlijk vuur toe. Ik voelde steeds meer energie stromen vanuit mijn hart en buik. Valérie hielp me daarbij weerstand te bieden tegen mijn sterk hoofd. Na al die jaren in mijn hoofd gezeten te hebben, viel me dat zwaar. Met de hulp van Valérie kan ik er nu zelfs om lachen, en zeg ik soms tegen mezelf: “Valentijn, ik weet dat je een sterk hoofdje hebt, maar nu mag je dat even loslaten en afdalen naar je gevoel”.

De prachtige omgeving van Montone hielp me ook echt om tot rust te komen. Ik ervoer er een gevoel van rust en acceptatie dat ik nooit eerder in mijn leven gevoeld had. De wandelingen in de natuur, de heerlijk “pure” inwoners van Montone,… het is alsof je een zee van eenheid en authenticiteit binnenwandelt. Ik had nooit hetzelfde veranderingsproces kunnen doormaken als ik in België was gebleven.

Valérie is heel gevoelig en sterk tegelijk, en dat geeft haar een unieke kracht om mensen te helpen zichzelf terug te vinden. Ze is voor mij een lichtend voorbeeld. Dankzij haar realiseer ik me dat mijn eigen gevoeligheid mij zoveel extra kan opleveren in mijn leven. Bovendien ben ik er nu eigenlijk best OK mee dat ik diepzinniger en gevoeliger ben dan veel andere mensen. Ik vind nu voor het eerst in mijn leven dat ik mezelf mag zijn. Meer nog, dat ik moet zijn wie ik ben als ik echt gelukkig wil worden. Bedankt Valérie. Bedankt voor alles.

Valentijn
Valentijn Recensie Persoonlijke Coaching - The Ultimate Step Montone

Eind december 2016, besliste ik, naar aanleiding van mijn burn out, om opnieuw een tijdje naar het buitenland te trekken. In oktober 2016 bracht een weekje Portugal nieuwe inzichten… het was opnieuw tijd om te gaan herbronnen, er even tussenuit, weg van alle drukte… Ik was op zoek naar innerlijke rust en hoopte stiekem op een sprongetje voorwaarts, hoe klein ook, in het reeds 2 jaar durende genezingsproces waar ik onder gebukt ga…

Ik nam verschillende mogelijkheden ter harte en koos uiteindelijk voor Valérie en The Ultimate Step. Haar verhaal, haar durf om voor zichzelf te kiezen en het wondermooie Montone, leken me de ultieme combinatie om het beste in mezelf naar boven te halen en niets is minder waar gebleken… het werd een vruchtbare week, waar ik ontzettend veel over mezelf geleerd heb en waar ik met een hartverwarmend gevoel op terug kijk.

Het vastleggen van deze week was op zich al een kleine overwinning… ondanks allerlei opmerkingen van buitenaf, besloot ik te luisteren naar mezelf en begon ik meer en meer te “voelen”… zo kwamen er allerlei antwoorden op mijn pad en ontdekte ik dat er naast het hele kleine bange meisje verscholen in mezelf, toch ook ergens een innieminnie vlammetje aanwezig was … het ontdekken van dit vlammetje maakte me nieuwsgierig naar meer, gaf me een verlangen en hoop … het voelde goed.

In Italië, had Valérie 8 uren coaching en een uitstap naar Assisi voorbereid om mijn week te vullen, de rest van de tijd was ik op mezelf aangewezen, wat me best angstig maakte… zoveel uren op mezelf op een onbekende locatie in een anderstalig land… was ik daar wel klaar voor…

Wat bleek, ik was er meer dan klaar voor! Deze prachtige week kwam voor mij op het ultieme moment! Het leek net alsof de combinatie van de op maat uitgewerkte coaching van Valérie, de adembenemende locatie en de puurheid van de Montonezen, ervoor zorgden dat ik mijn hart volledig durfde openstellen… dat alles mocht, niets moest… dat ik me eindelijk oog in oog met mezelf durfde te plaatsen en zelfliefde een kans gaf… beetje bij beetje wist Valérie, dankzij haar ongelooflijke kracht, empathie en vertrouwen, de weg naar mijn hart vrij te maken waardoor de liefde voor mezelf opnieuw begon te stromen… een onbeschrijflijk warm gevoel… zin om te leven, te voelen, bewust te ervaren én dankbaar te zijn, elke dag opnieuw…

Ik heb nog nooit zo gevoeld… zo beleefd… zo genoten van rust en éénzaamheid… me zo herenigd gevoeld met mijn innerlijke IK… als die week in het authentieke Montone… mijn stap naar ultieme verandering!

Ik ben teruggekomen met een droom, een missie… ééntje waar mijn hart van overloopt… ééntje waar mijn vlammetje van gaat sprankelen en me verwarmt tot in mijn kleinste teen… een heerlijk “authentiek” gevoel!!

Onwaarschijnlijk dankbaar ben ik Valérie, voor deze intens mooie week!
Een week om nooit te vergeten… de eerste stap naar een nieuwe toekomst… MIJN toekomst, waarbij ik zal stralen vanuit mijn diepste binnenste en hopelijk nog vele anderen mag bestralen!!!

Kirsten
KirstenRecensie Persoonlijke Coaching - The Ultimate Step Montone