Gwen Roggen

Adventures in Umbria with a heart

Begin je avontuur in Hotel Fortebraccio. De ideale locatie om verschillende ontdekkingen te doen in Umbria en omgeving. Je wordt hier warm onthaald en er is altijd tijd voor een praatje, een koffietje. Laat je gewoon meevoeren in deze way of life. Alles is er verzorgd en de mensen zijn warm en vriendelijk.

Visit the falegname – meubelmaker/restaurateur

Een bezoekje aan het atelier van Matteo en Barbara. Matteo gaf ons een rondleiding en toonde de prachtige toepassingen van zijn meubelrenovaties en het schilderwerk van zijn vrouw. Met passie voor zijn werk haalde hij enkele verrassingen boven, zoals de prachtige ‘porta’, zijn favoriete stuk. Hij vertelde het verhaal erbij, waardoor je de artistieke passie en het gevoel voor de voldoening van hun werk bij hun klanten kon ervaren. Respect voor de passie waarmee ze dit doen en voor dit prachtige handwerk. E stato un piacere!!

Winetasting Montepulciano

Cantina de Ricchi –fijn welkom en mooie rondleiding in de kelder met nadien een wijnproeverij met heerlijke locale hapjes zoals salami met venkel, truffelkaas en uiteraard de lekkere wijnen van het huis. Vooral de Vin Santo was een fijne ontdekking. Nadien was er gelegenheid om de stad te bezoeken. 

Gwen RoggenAdventures in Umbria februari 2018